Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Η ομορφιά δεν είναι το παν..

Καλημέρα σας :)
Θα σας πω μια ιστορία. Όχι δικιά μου. Υπήρχε ως κείμενο στο βιβλίο των Αρχαίων Ελληνικών της 1ης Γυμνασίου κ πραγματικά αξίζει να την διαβάσετε. Δεν θα τη γράψω στα Αρχαία. Για να την καταλάβετε όλοι καλύτερα θα τη γράψω στα Νέα Ελληνικά. Καλή συνέχεια! :
   ''Ένα μεγαλόσωμο ελάφι σε εποχή θέρους έφτασε κοντά σε μία καθαρή και βαθιά πηγή και αφού ήπιε,όσο νερό ήθελε,παρατηρούσε τη μορφή του σωματός του. Επαινούσε κυρίως τη μορφή των κεράτων με την ιδέα ότι ήταν στολίδι για το σώμα του .Κατέκρινε όμως τη λεπτότητα των ποδιών του,επειδή κατά τη γνώμη του,δεν μπορούσαν να αντέξουν το βάρος όλου του σώματος. Και ενώ ασχολείτο με αυτά, γαύγισμα σκύλων ακούγεται ξαφνικά και κυνηγοί πλησίαζαν. Άρχισε να τρέχει ορμητικά,για να ξεφύγει και όσο έτρεχε σε ομαλό έδαφος, η ταχύτητα των ποδιών του το έσωζε. Όταν όμως έπεσε σε πυκνό και δασύ δάσος επειδή του μπλέχτηκαν τα κέρατα παγιδεύτηκε και έμαθε εξ ιδίας πείρας,ότι πράγματι ήταν άδικος κριτής των προσωπικών του χαρακτηριστικών,επειδή κατηγορούσε αυτά που το έσωζαν,ενώ επαινούσε αυτά που το πρόδωσαν.''     Αν το καλοσκεφτεί κανείς, θα διαπιστώσει πως όχι μόνο δεν παίζει πρωταρχικό ρόλο σε έναν άνθρωπο η ομορφιά, αλλά κ πως για κάποιους άλλους δεν έχει καμία σημασία. Τι να κάνεις έναν άνδρα ή μια γυναίκα αντίστοιχα, πανέμορφο/η με ωραίο κ καλογυμνασμένο σώμα (εξωτερικά χαρακτηριστικά) αν από μέσα του είναι μαύρος διάολος? Δηλαδή είναι αγενής, δεν σε σέβεται, σου μιλάει προσβλητικά κ σε μειώνει? Δεν αξίζουν αυτοί οι άνθρωποι να έχουν αυτό το όνομα. Δεν αξίζουν πρώτα-πρώτα σε σένα.. 
Οπότε, ας μην κατακρίνουμε τους ανθρώπους με λιγότερα εμφανίσιμα εξωτερικά χαρακτηριστικά διότι μετά, η κρίση μας αυτή θα φέρει πολλά αρνητικά αποτελέσματα, όπως: μοναξιά, αρνητικές σκέψεις, κακίες, ακόμα κ ψυχολογικά προβλήματα στους ανθρώπους που τη δέχονται (την κρίση μας). 
   Κλείνοντας, θα ήθελα να σκεφτείτε εσείς οι ίδιοι τον τρόπο που συμπεριφέρεστε σε τέτοιους ανθρώπους με τέτοια ελαττώματα που στην ουσία δεν παίζουν καθοριστικό ρόλο και να μου γράψετε τη γνώμη σας σε σχόλιο ;)

*Ελπίζω να μην έγινα κουραστική.. 

7 σχόλια:

  1. Το θυμάμαι τόσο καλά αυτό το κείμενοο.. Μέσα από αυτό μπορείς να μάθεις τόσα πολλά πράγματααα..
    Έκανες πολύ καλά που το έγραψες σισάκιι μου <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιχουυ ..
    Ηταν το αγαπιμενο μου <3

    Αυτο δεν μας ειχαν βαλει και
    στις εξετασεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι σισάκι μ<3
    Ήταν κ μένα το αγαπημένο μ :)

    *Ναιι Ολίκω..αυτό αν 8υμάμαι καλά μας είχαν βάλει στις ε3ετάσεις ;)



    Όμως..είχα γράψει κι άλλα κάτω απ'αυτό αλλά δν απο8ηκεύτηκαν γμτ ;/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θυμάμαι το κείμενο αυτό!
    Έχεις απόλυτο δίκιο...Και, όντως έκανες καλά που το 'γραψες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. :)
    Σ'ευχαριστώ πολύ καλή μου <3

    Μοναδικό κείμενο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όντως υπέροχο κείμενο :)
    Ήταν και στις εξετάσεις αν θυμάμαι καλά
    Τεσπά.
    Η γενική ιδέα είναι σωστή.
    Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ.
    Μακάρι να το κατανοήσουν και κάποιοι άλλοι αυτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. :)
    Ναι ήταν υπέροχο <3

    Κ εγώ το ελπίζω κ το εύχομαι αυτό Ειρήνη μ..;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή